TRENDER I SÄLEN 2015

 Allt är mode. Mode finns överallt. Även i skidbacken. Vad är det då som gäller i Sälen 2015? Spets har varit på spaning i Sälen och träffade Mårten Kaiser. Han valde ut fem glödheta produkter inför årets säsong.

Text: Malin Larsson
Foto: Felicia Larsson

Underställ från Mons vs. Royale

Nu finns det ett underställ för den som vill känna sig  ”jibbig och parkig”  hela vägen inifrån och ut. Här hittar du hoddies, skinndetaljer och nytänk. Med merinoull och moderiktiga detaljer är du helrätt i backe, våffelstuga och på After Skin. Skulle du ha glömt att packa partykläder i fjällväskan så fungerar understället mer än väl även där.

 

 

goggles ratt2

Goggles och hjälm från Poc

Hjälmen är inte den nyaste trenden men inte mindre het för det. Vill du se ut som någon som har koll, glöm då inte det viktigaste; hjälmen. Med sina “smäckiga” färger är Poc alltid givet. Men färgerna är inte hjälmens viktigaste egenskap. I år skyddar den nämligen ännu bättre. Modellen Fornix Backcountry Mips är framtagen i samarbete med Karolinska Institutet och Kungliga Tekniska Högskolan. Hjälmens MIPS-system gör att den skyddar extra bra mot rotationsvåld. Så fritt fram att låta dig inspireras av slopestyleåkarna. Vill du ha ett par goggles som matchar hjälmen i modegrad ska du välja heltäckande lins och stora synfält.

 

Salomons Quest Pro 130 pjäxa

Det är inne att tura. Då är det väl ingen tillfällighet att det dyker upp en pjäxa i ett lätt material och dessutom med ”hikefunktion”. Med hjälp av den kan du med ett enkelt knäpp på pjäxans baksida göra pjäxan mer bekväm att gå i. Pjäxan gör livet lättare om du vill gå upp på fjället till den orörda snön. Trots sin lätta vikt är den stabil nog för att ta dig säkert genom pudret, både i och utanför pisten.

pjäxa ratt

skidor

Superjoy-skidan från HEAD

När skidtillverkaren HEAD testade lättviktsmaterialet ”Grafen” inför säsongen 2015 blev det succé direkt. Resultatet blev en snabb, stadig och lättsvängd skida. Dessutom med en snygg design och fräscha färger. Ett tips är att snabba på om du är sugen på att knipa ett par. Ryktet går nämligen att skidorna rasar ut från lagerhyllorna sedan extremskidåkaren Jon Olssons flickvän Janni Delér visat upp skidorna på sin blogg.

Skidkläder från Atomic

Om du vill ha gott om plats under skidjackan är Atomics nya skidställ det rätta valet. Rymligt är bra, både för ” lager på lager” och trix i backen. Färgerna mörkblått och gult är helt rätt för årets säsong. Det är nämligen nertonat som gäller i fjällen säsongen 2015. Inga pastell eller neonfärger. Underjackan, skaljackan och skidbyxorna i Pertexmaterial hittar du bara hos Kaisers Skidbod uppe på Sälenfjället. Om det är gratis? Inte helt. Närmre 10 000 kr kostar det att se trendig ut på manchestern. Glöm bara inte att tekniken på carving-svängarna helst ska matcha klädstilen.

jackor ratt

Comments are closed